Mexic

Doritor de o vacanta in Mexic, tara telenovelelor, a emisiunii America Express si a ciocolatei? O vacanta in Mexic este ca un carnaval al experientelor.

Da, ai citit bine! Mexic este locul de nastere al ciocolatei. Cacao-ul, din care se obtine ciocolata, este cultivat in Mexic inca din perioada civilizatiilor pre-colombiene. Astfel, tara este un paradis pentru iubitorii de ciocolata, oferind o varietate de sortimente si arome unice.

Nu doar ciocolata! Aici poti savura cele mai autentice si delicioase preparate culinare, de la tacos si enchiladas pana la guacamole si mole.

Mexicul este celebru si pentru peisajele sale variate si spectaculoase, de la plajele tropicale cu nisip fin pana la varfurile acoperite de zapada ale muntilor. Ai putea incerca sa escaladezi varful Popocatépetl sau sa te plimbi cu telegondola in pitorescul oraa San Cristóbal de las Casas. 

Cum ar fi sa faci snorkeling in apele cristaline ale Insulei Cozumel sau sa te lasi impresionat de cascadele spectaculoase din Chiapas? Posibilitatile sunt, cu adevarat, nesfarsite!

In timpul vacantei in Mexic, nu uita sa explorezi și bogata mostenire culturala a tarii. O vizită la ruinele mayase din Chichén Itzá sau la orasul istoric Oaxaca iti va dezvalui secretele fascinante ale civilizatiilor antice. 

Stiai ca in Mexic exista orase subterane ascunse, numite „cenotes”, care sunt legate de lumea subterana? Conform legendei, aceste cenote sunt considerate a fi porti catre un alt univers. 

Care e cea mai buna perioada pentru a vizita Mexicul? Daca vrei sa te bucuri de soare si plaja, lunile dintre noiembrie si aprilie sunt ideale, deoarece eviti sezonul ploios. Dar, daca esti interesat de festivalurile traditionale, cum ar fi celebrarea Zilei Mortilor (Día de los Muertos) in noiembrie, atunci opteaza pentru toamna.

Mexic este o tara plina de culoare, istorie si ospitalitate. Asa ca pregateste-ti sombrero-ul si bucura-te de o vacanta incendiara!