TOP 10 ATRACȚII DE NERATAT ÎN RAS AL KHAIMAH

Top 10 atractii de neretat in Ras al Khaimah, Emiratul de Nord

iulie 1, 2022

Situat la doar 45 de minute nord de Dubai, Emiratul Ras Al Khaimah promite o experiență autentică și ușor accesibilă. Emiratul are plaje curate, mangrove luxuriante, dune de nisip în culoarea teracotei, precum și oaze fertile și verzi, priveliști dramatice oferite de maiestuoșii munți Hajar și o moștenire culturală bogată.

Ras Al Khaimah

Poate nu știați, dar Ras Al Khaimah este singurul emirate cu munți înalți de aproape 2,000 m. Vârful muntos se numește Jebel. Jais, iar aici temperaturile sunt cu aproximativ 10 grade mai mici decât nivelul mării.
Ras Al Khaimah este un emirat primitor și liberal, cu o moștenire culturală de peste 7,000 de ani. În același timp, este o oază de natură și liniște, cu peisaje diverse ce oferă activități pentru orice tip de călător, de la golf și experiențe autentice în desert, până la aventură montană – inclusiv “zborul” cu cea mai lungă tiroliană din lume.
Dar să începem cu principala atracție: mare, soare și plaje!

1. PLAJE LUNGI, CURATE ȘI RESORTURI CU ALL INCLUSIVE

PLAJE LUNGI, CURATE | Ras Al Khaimah

64 de kilometri de plaje curate mărginesc țărmul acestui emirat. În ultimii 10 ani, aici au fost deschise hoteluri de clasă mondială, cu nume celebre precum Ritz Carlton, Waldorf Astoria, Hilton, Marriott, Cove Rotana, Rixos sau Movenpick. Particularitatea lor este că majoritatea sunt situate chiar pe plajă și oferă servicii All Inclusive.

2. CEA MAI LUNGĂ TIROLIANĂ DIN LUME

Cea mai lunga tiroliana din lume | Jais Flight

“Jais Flight”, cum este numită, are 2,83 km și deține recordul mondial ca fiind cea mai lungă tiroliană din lume. Zeci de mii de oameni au admirat piscurile muntoase zimțate și râpele adânci, în timp ce “survolau” peisajul cu o viteză uimitoare de până la 150 km/h. Aceste trei minute de aventură plină de adrenalină la 1680 de metri deasupra Golfului Persic vă vor lăsa cu un sentiment de magie și de super-erou!O altă aventură cu tiroliana pe munte, numită Jais Sky Tour, oferă o experiență mai confortabilă și mai puțin rapidă, pentru a admira peisajul în timp ce schimbați pe o serie de șapte tiroliane, conectate prin platforme suspendate pe marginea muntelui, într-un parcurs de cinci kilometri.
De asemenea, recent a fost inaugurată aici cea mai lunga pista de bob din regiune – Jais Sledder. Viteza la care puteți ajunge este de maximum 40 de kilometri pe oră în timp ce coborâți lanțul muntos Hajar, printre panorame spectaculoase. Călătoria, complet controlabilă, durează aproximativ opt minute pentru a acoperi cei 1.840 de metri plini de curbe în ac de păr și valuri ondulate.

3. APUSUL PE JEBEL JAIS

Jebel Jais - cel mai inalt munte din Emiratele Arabe Unite

Un drum lung de 20 de kilometri până aproape de vârf șerpuiește până la o serie de terase amenajate (cu cafenele și alte servicii) de unde vizitatorii pot privi piscurile stâncoase, marea și zona joasă a coastei.
Este un loc preferat de fotografi, în special la apus, când stâncile de culoare portocalie strălucesc în lumina soarelui.

4. FORTUL DHAYAH

FORTUL DHAYAH

Acest fort datează din secolul al XVI-lea și este situat la aproximativ 20 de kilometri nord de orașul Ras Al-Khaimah. A fost construit într-o poziție strategică pe vârful dealului, cu fața spre golf, pentru a apăra regiunea de atacurile britanicilor. Fortul Dhayah a jucat un rol important în istoria Ras Al-Khaimah, iar acum s-a transformat într-una dintre principalele atracții culturale, alături de satul abandonat de pescari (Al Hamra Village) și de cea mai veche moschee din Emirat.
Odată urcate cele 200 de trepte, vederile panoramice de pe meterezele fortului recompenseaza pe oricine.

5.  FAUNA LOCALĂ

Ras Al Khaimah - observarea animalelor sălbatice

Ras Al Khaimah este, de asemenea, recunoscut ca un loc de top pentru observarea animalelor sălbatice, inclusiv a păsărilor migratoare, gazelelor, orixilor sau a pisicilor sălbatice, în timp ce zona de coastă și mangrovele sunt populate de broaște țestoase, flamingo, cormorani și multe altele viețuitoare.
O modalitate inedită de a fi înconjurat de animalele locale este cazarea la exclusivistul Ritz-Carlton Ras Al Khaimah, Al Wadi Desert. Propietatea este efectiv înconjurată de desert, iar aici animalele sunt la ele acasă.

6. AVENTURĂ ÎN DEȘERT

Aventura in desert - Ras Al Khaimah

Pentru a rămâne în apropiere, merită spus că deșertul din Ras Al Khaimah oferă o gamă largă de aventuri, de la cazarea într-un camping autentic de beduini, până la safari cu mașinile 4X4, călărie, spectacole de dans sau servirea cinei într-o atmosferă desprinsă din 1001 de nopți în cadrul campingului Sonara.

7. EXCURSIE LA FERMA DE PERLE SUWAIDI

FERMA DE PERLE SUWAIDI

Una dintre cele mai frumoase excursii și totodată o atracție culturală de neratat este vizita la ferma de perle Suwaidi. Este singura de acest fel din Emirate și oferă oaspeților șansa de a pătrunde în istoria perlelor locale cu ajutorul tururilor de mangrove și a informații despre diversele tipuri de perle de cultură. Excursia durează jumătate de zi și vă poartă prin peisaje și locuri deosebite.

8. TABĂRA DE SUPRAVIEȚUIRE BEAR GRYLLS

Tabara de supravietuire a lui BEAR GRYLLS

Oaspeții care doresc să-și pună la încercare abilitățile de supraviețuire se pot îndrepta către prima tabără de supraviețuire Bear Grylls din regiune, ce oferă și prima cazare din lume sub acest nume, unde pot urma cursuri captivante pentru a experimenta la prima mână cum este să fii Supreviețuitor.

9. DESCOPERĂ ORAȘUL RAS AL KHAIMAH

faleza Al Qawasim

În ultimii ani, orașul Ras Al Khaimah a prins un contur eclectic, cu zone vechi, tradiționale, ce alternează cu construcții moderne. O astfel de zonă este faleza Al Qawasim.
Promenada lungă de trei kilometri este mărginită de apartamente de lux, restaurante internaționale, cafenele locale, oferă acces la activități acvatice și are o zonă de joacă pentru copii.
Inedit este și faptul că, în inima orașului, se află o întindere protejată de mangrove pline de viață sălbatică.

10. BUCĂTĂRIA LOCALĂ

Bucataria locala | Ras Al Khaimah

Este bine-cunoscut faptul că cea mai bună variantă de a descoperi bucătăria locală este să mănânci acolo unde mănâncă și localnicii. În Ras Al Khaimah opțiunile de servit masa variază de la restaurantele tematice cu meniuri internaționale (majoritatea deschise în cadrul resorturilor) și până la micile restaurante tradiționale din oraș. Alegerea vă aparține, recomandarea noastră fiind să încercați cât mai multe din opțiunile culinare oferite de acest emirat!
Ras Al Khaimah este o destinație în plină ascensiune, ce oferă un cumul de experiențe de avut cel puțin o dată în viață! Acum este cel mai bun moment să vă uitați pe hartă și să alegeți acest emirat incredibil de divers și accesibil, care este gata să vă primescă și să vă ofere o vacantă inedită.

Cum ajungi în Ras Al Khaimah?

Există zboruri zilnice pe ruta București – Dubai, ce durează aproximativ 5 ore. În unele perioade ale anului, există curse și pe ruta Cluj – Dubai. Zborurile cu escală, de exemplu prin Istanbul, sunt și ele o variantă de luat în calcul.
De la Aeroport Internațional Dubai, transferul cu mașina până în Ras Al Khaimah durează doar 45 de minute.


Sursa foto: RAKTDA