Mykonos

Gata sa descoperi Mykonos, insula fermecatoare a petrecerilor si a plajelor idilice? Fie ca vrei sa te relaxezi pe un sezlong sau sa te alaturi petrecerilor pe plaja, Mykonos este complet echipata sa satisfaca toate nevoile tale.

Dar Mykonos nu este doar despre plaje spectaculoase. Aici poti explora si stradutele inguste si pitoresti ale orasului Chora, unde vei gasi celebrele mori de vant si cladiri albe cu ferestre si usi colorate. Iti sugeram sa te pierzi printre labirinturile stradutelor si sa descoperi buticurile de designeri locali, tavernele autentice si barurile trendy.

Apropo, se spune ca fondatorii orasului au fost trei fii ai lui Apollo si ai unei nimfe. Cei trei frati au adus ordinea si civilizatia pe insula, iar orasul Chora a fost numit dupa ei. O alta legenda cunoscuta a locului este cea a labirintului de stradute inguste din Mykonos. Se pare ca acestea au fost construite in mod intentionat ca un labirint pentru a incurca piratii care atacau insula. Astfel, stradutele tortuoase ar fi protejat locuitorii si averea insulei.

Tot la capitolul curiozitati, stiai ca Mykonos este cunoscuta si ca „Insula Vanturilor” datorita vanturilor puternice care sufla aici? De asemenea, destinatia gazduieste o biserica unica, numita Paraportiani, care este un complex de biserici construite una peste alta. 

Mykonos este renumita si pentru viata sa de noapte vibranta. Locurile precum Cavo Paradiso sau Scandinavian Bar atrag turisti din intreaga lume cu muzica si atmosfera incendiara. Apropo, ai auzit de celebrele petreceri pe plaja numite „beach parties”? Sunt evenimente care te vor face sa dansezi pe nisip sub lumina lunii si sa te simti parte dintr-un adevarat paradis grecesc.

Cea mai buna perioada pentru a vizita Mykonos este in sezonul de vara, intre luna mai si septembrie, cand temperaturile sunt placute si atmosfera este la cote maxime. Insa, daca preferi un sezon mai linistit, poti alege sa vizitezi insula in lunile mai putin aglomerate, precum mai sau septembrie.

E timpul sa-ti planifici vacanta in Mykonos si sa te bucuri de experiente cu adevarat legendare!