Grecia

Grecia este mult mai mult decat am vazut în fotografiile cu apusuri de soare frumoase si plaje de nisip auriu.

In Grecia, va aflati intr-o rascruce de culori si culturi; simtiti puterea Istoriei si caldura extremitatii sudice a Europei
Va aflati intr-o tara cu un trecut istoric unic bogat, ai caror oameni, cu toate acestea nu sunt blocati in acest trecut. O tara care desi statistic mica, este uriasa in diversitatea sa. Vedeti peisaje care au dat mii de imagini cu carti postale, dar raman incredibil de vii si de o frumusete de neegalat.
Insulele sunt principala caracteristica a morfologiei Greciei si o parte integranta a culturii si traditei tarii.
Tara suverana greaca include 6.000 de insule si insulite imprastiate in Marea Egee si Marea Ionica, din care doar 227 de insule sunt locuite. Acesta este un fenomen cu adevarat unic pentru continentul european.
Arhipelagul grecesc ofera un peisaj extrem de diversificat: plaje care se intind pe mai multi kilometri, golfuri, plaje de nisip cu dune de nisip, plaje cu pietris, pesteri de coasta cu roci abrupte si nisip de culoare inchisa tipic de sol vulcanic si zone umede de coasta.
Multe plaje grecesti au fost desemnate cu steagul albastru in cadrul Programului Blue Flags of Europe, oferind nu numai conditii ideale pt inot, dar si scuba diving, snorkeling, schi nautic, navigatie si windsurfing.

INSULA TINOS

Puteti ajunge cu usurinta la Insula Tinos cu feribotul din portul Mykonos. Drumul dureaza 30 de minute.

Tinos, a treia cea mai mare insula din Ciclade, urmand Andros și Naxos, ne invita sa cunoastem mai bine cele 52 de sate ale sale: satele muntoase, cele de pe campie, satele interioare si de coasta ale insulei. Mergand prin aleile si strazile pietruite sub arcadele racoroase – mandria arhitecturii cicladice – parca simti nevoia de te opri si bate la una dintre aceste usi de lemn albastre.

Pe Tinos, exista o mulțime de plaje frumoase potrivite pentru toate gusturile: plaje cu nisip, cu pietricele, roci, alge marine sau fara, fie organizate: (Kionia, Kolimbithra, Agios Fokas, Kalivia, Agios Romanos), fie pentru persoanele cu spirit mai liber (Lichnaftia, Santa Margarita, Agios Petros, Pachia Ammos, Livada, Apigania), accesibile fie pe jos, cu masina sau doar cu barca.

Afișez 1 - 12 din 32 de rezultate