Seychelles

Un sejur in Seychelles indeplineste toate criteriile pentru o vacanta de vis, in care relaxarea si dorinta de explorare se pot impleti armonios. Mai mult de atat, este concediul în care poti merge in orice moment al anului.

Acest arhipelag din Oceanul Indian, format din 115 insule ar putea reprezenta imaginea paradisului pe pamant. Plajele albe și fine se pierd in cele mai clare nuanțe de albastru pe care apa le poate avea vreodata, in timp ce pietre si bolovani amenintatori le protejeaza extremitatile.

Vegetatia tropicala bogata coboara de pe dealuri pana in marginea nisipului, iar resorturile si hotelurile construite in cel mai prietenos mod fata de mediu promit experimentarea luxului autentic.

O varietate de parcuri marine, recife de corali si rezervatii naturale ascund o flora și fauna incredibile, cu peste o mie de specii endemice, care pot fi admirate doar aici.

Insulele arhipelagului dispun de o tipologie aparte, in functie de localizarea  geografica.

Dintre cele 115 insule care alcatuiesc arhipelagul, 41 sunt insule de granit, dintre care Mahe, Praslin și La Digue sunt cele mai mari. Insulele de granit formeaza, impreuna cu alte doua insule de corali, Bird și Denis, gruparea cunoscuta sub numele de Inner Islands. Nu in toate aceste insule sunt resorturi, ci în Mahe, Praslin și La Digue, dar si in Ste Anne, Cerf, Round, North Island si Silhouette (aproape de Mahe), precum și Chauve Souris, Cousine, Fregate, Round Island (langa Praslin) si in insulele de corali Bird și Denis.

Cât despre Outer Islands, este vorba despre 74 de insule de corali situate la distante cuprinse intre 230 și 1.150 de kilometri de Mahe, principala insula din arhipelag. Ele sunt grupate în Aldabra, Alphonse, Amirantes, Farquhar si Southern Coral Group, dintre care doar doua insule ofera si posibilitatea de cazare – Alphonse si Desroches, aceasta din urma apartind grupului Amirantes.